Schadevergoeding bij onrechtmatige inhouding rijbewijs

Tot slot bestaat er de mogelijkheid om bij een onrechtmatige inhouding van uw rijbewijs om een schadevergoeding te verzoeken. Op grond van artikel 164 lid 6 Wegenverkeerswet kan er een verzoek tot schadevergoeding worden ingediend. Uitzonderingen daargelaten wordt er meestal een vaste vergoeding toegekend van € 10,00 per dag voor iedere dag dat u het rijbewijs kwijt bent geweest. Vermogensschade waaronder bijvoorbeeld gederfd inkomen,  reiskostenvergoeding, parkeerkosten en ook de vergoeding van de kosten van rechtsbijstand komen voor vergoeding in aanmerking. 

De termijn voor het indienen van een verzoek tot schadevergoeding bedraagt drie maanden vanaf het moment dat de uitspraak onherroepelijk is of bekend bent geraakt met het sepot.

"Wij brengen niet MEER in rekening dat de vaste vergoeding waardoor voor u de procedure geheel GRATIS is. Kortom, u bent verzekerd van de hulp van specialisten tegen een vast laag tarief. Wij zijn geen “vage” doorverwijzingswebsite dus dat betekent dat u direct weet met wie u te maken heeft."

Specialisten met een vast laag tarief

Zowel mr. P.C. Schutte als mr. W.G. ten Have zullen u in het verzoek tot schadevergoeding correct begeleiden. Beiden hebben een ruime ervaring in de strafrechtpraktijk en weten precies waar een verzoekschrift aan dient te voldoen. Laat u derhalve goed informeren en neem contact op middels het online contactformulier zodat er zo spoedig mogelijk, samen met u,  een spoedige afwikkeling in gang kan worden gezet.