Schadevergoeding bij eigen deskundigen

Deze regeling voorziet in de mogelijkheid dat u aanspraak kunt maken op de teruggave van kosten die u in het belang van de strafzaak hebt gemaakt. Een veroordeling staat een dergelijk verzoek niet in de weg.

De voorwaarde is echter wel dat de deskundige het belang van het onderzoek heeft gediend of dat de officier van justitie de dagvaarding heeft ingetrokken vanwege het onderzoek. Er moet dus wel echt iets zijn gebeurd met het onderzoeksrapport. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de rechter in zijn of haar uitspraak verwijst naar een opgestelde rapportage/bevindingen.

Het is dus niet vereist dat u ook daadwerkelijk door de rechtbank of het gerechtshof bent vrijgesproken. Kort en goed, na een veroordeling kunt u dus een verzoek tot schadevergoeding indienen vanwege gemaakte onderzoekskosten na de inschakeling van deskundigen, zolang die de zaak gediend heeft. Na een uitspraak heeft u drie maanden de tijd om een verzoekschrift tot schadevergoeding in te dienen. Het is daarbij wel van belang dat er geen hoger beroep mogelijkheid meer openstaat. Kortom, u kunt pas een verzoek tot schadevergoeding bij de rechtbank of het gerechtshof indienen als de uitspraak onherroepelijk is.

"Wij brengen niet MEER in rekening dat de vaste vergoeding waardoor voor u de procedure geheel GRATIS is. Kortom, u bent verzekerd van de hulp van specialisten tegen een vast laag tarief. Wij zijn geen “vage” doorverwijzingswebsite dus dat betekent dat u direct weet met wie u te maken heeft."

Specialisten met een vast laag tarief

Zowel mr. P.C. Schutte als mr. W.G. ten Have zullen u in het verzoek tot schadevergoeding correct begeleiden. Beiden hebben een ruime ervaring in de strafrechtpraktijk en weten precies waar een verzoekschrift aan dient te voldoen. Laat u derhalve goed informeren en neem contact op middels het online contactformulier zodat er zo spoedig mogelijk, samen met u,  een spoedige afwikkeling in gang kan worden gezet.